Hållbart mode v. 38

Veckans hållbara modetips blir tre svenska sådana (heja Sverige!). Två av dem är H&M ansvariga för och det är ju hur kul som helst! Jag tycker det är superviktigt att VI, du och jag, prioriterar att köpa från de kollektioner som H&M gör hållbara. Det är det som sänder signaler till dem att fortsätta och att göra det mer! Vi röstar med plånboken - glöm inte det.


H&M lanserar Conscious Exclusive Autumn/Winter

Tidigare har H&M endast haft en Conscious Exclusive-kollektion och den har lanserats på våren. Men nu har de alltså DUBBLERAT detta och lanserar den 27/9 en höst/vinter-kollektion i samma hållbara anda. Det gillar älskar vi! Extra roligt är det förstås med två nya material i kollektionen; återvunnen kashmir och sammet av återvunnen polyester.

H&M + WWF = Sant!

De två storföretagen gör en hållbar barnkollektion och skänker 10% av inkomsterna till WWF’s arbete för djuren och naturen. Sött! Kollektionen släpps 27/9.

Totême gör vinterjacka med återvunnet dun

Den sista svenska nyheten kommer från ett av mina favoritmärken, nämligen Totême. Nu gör de nämligen sin Bondy Down Coat med återvunnet dun. We like! Alltså kan vi mysa runt i ett stort duntäcke med gott samvete(!) i vinter. Har vi någonsin varit mer redo för kyligare väder?

Välj inte mellan hållbarhet och lyx, ta båda!

Kärlek,
Amina

Gillar

Kommentarer

Fler inlägg om hållbart mode: