Hållbara smycken

Jag blir SÅ glad när ni frågar mig saker. Efter mitt förra outfitinlägg där jag stylar klassikerna i garderoben så trillade det inte in en utan TVÅ förfrågningar om jag kunde berätta lite mer om mina smycken. Och självklart gör jag gärna det!

Jag kan ju, som ni vet, inte ha armband eller ringar på jobbet. Halsband går eventuellt och örhängen egentligen endast om de är små (du som hänger med mig på instagram vet att jag ibland har fuskat!)....

Det här har resulterat i en lite ofrivillig sortering av mina smycken - som varit väldigt bra. Jag har insett vilka smycken jag egentligen använder, när jag väl får använda smycken. Och surprise surprise, det är inte de mest uppseendeväckande eller största juvelerna som åker fram.

Nä, för mig handlar det, precis som jag beskrivit i ett av de allra första inläggen här på bloggen, om att hitta de tre typerna av smycken: signatursmycket, lyxsmycket, statementsmycket.

Signatursmycket

Ända sen jag fick mina Chanelörhängen i födelsedagspresent förra året har innebörden av signatursmycke blivit otroligt tydligt för mig, för oj så jag har använt dem! Visst, priset är saftiga ca 4000kr men PPA är definitivt nere på 10kr/gång nu. Jag har dem nästintill varje dag.

Likaså känns de små varierade guldarmbanden väldigt Amina. Och bet du det roliga? Alla är faktiskt ärvda/lånade från släktingar. Det gör det extra kul tycker jag! Ibland finns det väldigt mysiga historier bakom smyckena.

Tips! Tricket är att blanda stela och ”mjuka” armband, för den där perfekta balansen.

Lyxsmycket

Väntar fortfarande på att få slå till på någon riktig dyrgrip men har inte prioriterat det just nu. Drömmen är en riktigt härlig diamantring. Men jag menar, Cartier Love Bracelet är inte heller fel! Här får du drömma ett tag men sen får du börja spara - klart du ska ha ett lyxsmycke!

Statementsmycket

Här tar vi i lite mer. För mig är det definitivt mina Hermesarmband. De hamnar i den här kategorin av två anledningar: de är i färg och de är större än andra smycken.

Pssst! Vill du vara riktigt hållbar? Satsa på klassiska färger som passar till allt. Den Hermèsorangea är given, men kanske ett vitt eller svart om du inte gillar orange eller som nummer två?

Mina tre bästa tips
1. Låna mammas/mormors osv: de gör ingen nytta i en byrålåda!
2. Satsa på att investera i smycken: hellre lite dyrare och att du är supernöjd en 100 olika från fast fashion-butiker
3. Tänk i tre kategorier: signatursmycke, lyxsmycke och statementsmycke

Glöm inte att lyssna på Sustainable Fashionistas-podden - i avsnitt 15 diskuterar vi just hållbara smycken med massa tips på märken och hur du kan tänka.

Välj inte mellan hållbarhet och lyx, ta båda!

Kärlek,
Amina

Gillar

Kommentarer

stinaacharlotte
stinaacharlotte,
så fina chanelörhängen, love them!
nouw.com/stinaacharlotte
SustainableLuxury
SustainableLuxury,
tack snälla - jag med! 🤓🤓
nouw.com/sustainableluxury
lihirvonen
lihirvonen,
Vilka superbra tips 😊 Jag är rätt dålig på att använda smycken till vardags men köper man lite dyrare så kanske man känner att man vill visa upp dem mer!
nouw.com/lihirvonen
SustainableLuxury
SustainableLuxury,
det tror jag definitivg! så har jag känt iaf. jag har alltid haft väldigt mycket smycken i lådorna men inte, förrän nu, känt mig riktigt glad när jag använt dem. men som med kläder och skor och allt övrigt i garderoben så är det ju så - lägger man ner lite energi på det och inte köper det där ”slit och släng”-sakerna så blir man gladare. det tror jag iaf! 😃😃
nouw.com/sustainableluxury

Fler inlägg om hållbart mode: