Everything goes with a pink vespa

Dress: Armani, Shoes: Jimmy Choo, Bag: Gucci

​Sista dagen i Antibes är här vilket betyder att igår var sista kvällen. Självklart sörjde jag på rätt sätt i en svart spetsdröm från Armani.

Visst är materialet inte det bästa i den här klänningen, men som jag visade på min Instagram häromdagen finns ju många sätt att jobba för hållbarhet. När jag köpte den här klänningen förra året visste jag i hjärtat att jag kommer att älska den i åratal framöver eftersom det är en LBD (little black dress) i tidlös design i spets (jag älskar spets). PPA kommer att sjunka till skrattretande nivåer.

Men hade det varit idag hade den inte kommit in i garderoben - jag har bestämt mig för nolltolerans mot dåliga material.

Vill du haka på?


Kom ihåg!
Moderna kvinnor väljer inte mellan hållbarhet och lyx, vi tar båda

Kärlek,
Amina


-

Last day in Antibes today which means last night was the... last night. I mourned in the only right way, wearing a black lace dream from Armani, you know that everything goes with a pink vespa.

Sure, the material isn't all that good in this one, but as I showed you on my Instagram the other day it's many ways to work for sustainability. When I bought this dress last year I knew in my heart that I will love it for years to come, since it's a LBD in a timeless design and in lace (I love lace). CPU will drop to ridiculous levels.

But had it been today I wouldn't have bought it - I've decided on zero tolerance towards crappy materials. Want to join me in this commitment?

Remember!

Modern women don't choose between sustainability and luxury, we take them both

Love, Amina

Välj inte mellan hållbarhet och lyx, ta båda!

Kärlek,
Amina

Gillar

Kommentarer

SANNA,
Men alltså wow, du lägger upp drömmig bild efter drömmig bild här, det är ju så att en blir grön av avund! Men på ett bra sätt förstås. Hoppas att du har en underbar semester, Amina!
sannasrum.se
SustainableLuxury
SustainableLuxury,
Haha, nu är jag hemma igen... Det regnar. Hoppas det känns bättre 😉
nouw.com/sustainableluxury
HeleneSberg
HeleneSberg,
Jag har också bestämt mig för att bli mer hård när det kommer till material. Exempelvis har jag upptäckt att jag vekrligen ogillar att bära blusar i 100 % polyester då jag snabbt känner mig klibbig i dessa eftersom andningsförmågan är dålig i det materialet. Däremot tycker jag att ett ytterplagg i polyester eller delvis polyester funkar bra. Nyligen provade jag ett par byxor på Zara i 80 % polyester och 20 % viskos. Jag tyckte verkligen om dessa byxor men är lite osäker på hur materialblandningen kommer att uppfattas efter några timmar emot huden. Viskos har ju en bra andningsförmåga men jag är inte säker på att de 20 procenten är tillräckligt för att täcka över de där 80 procenten av polyester... Får se om jag bågar mig på ett köp eller inte.
nouw.com/helenesberg
SustainableLuxury
SustainableLuxury,
Helene, så härligt att höra att du också är på hållbarhetsresa 😊 Visst är det typ det ÄCKLIGASTE som finns!? Nä, för mig är det totalstopp för polyester & co. Inte ens i blandningar. Det kanske inte känns lika äckligt mot huden när det är blandat med annat, som ex. viskos som du säger, men i hjärtat känns det inte riktigt bra för mig. Men man får ju välja helt själv såklart - man kan ju jobba på många fronter mot hållbarhet! 😊 Mitt tips till dig är att fortsätta leta - det finns många andra byxor, och jag skulle definitivt satsa på ett par i 100% silke (skönaste jag haft på mig nånsin!) eller kanske 100% viskos 😊 ? Men du måste ju inte lyssna på mig 😊 Bara som ett tips!
nouw.com/sustainableluxury
HeleneSberg
HeleneSberg,
I sommar har jag lyckats köpa på mig minst tre toppar i 100 % polyester - ett irriterande faktum. Men, framöver ska jag minsann vara hårdare på den här punkten. Vissa plagg ser ju så oemotståndliga ut i affären, men när känslan emot huden inte är så trevlig efter någon timme eller mer så hjälper det ju inte riktigt att plagget är snyggt :/
nouw.com/helenesberg
SustainableLuxury
SustainableLuxury,
Jag veeet! Verkligen ångest ibland. Men det är liksom lite skönt också. Det finns ju så extremt mycket kläder att välja på, så att se polyester på lappen och direkt kunna släppa det tycker jag är riktigt befriande. Gillar min nolltolerans haha 😂
nouw.com/sustainableluxury

Fler inlägg om hållbart mode: