Att vara sann i sin stil

Som jag skrev i det förra inlägget klarade jag januaris köpstopp. Det som är svårt nu är att inte bränna mina 12 inköp för året redan i februari - för rean är ju fortfarande igång (med riktigt bra rabatt dessutom...)

När readjävulen vaknar...

Hur gör du när readjävulen vaknar i dig? Eller gör den det?

Jag försöker att stanna upp och vänta lite med köpet, inte agera på impuls och så ge mig tid att tänka: är det här JAG (och inte bara readjävulen?)

Precis som jag och Clara pratade om i senaste podden (länk finns i slutet av inlägget!) är det viktigt att inte falla för trender pladask utan att tänka efter före och grunna lite över framtida PPA och andra nödvändigheter när det kommer till hållbart mode.

Att vara sann i sin stil

Ja, det handlar helt enkelt om att vara sann mot dig själv, att vara sann i din stil. Att oavsett trend (eller rea!) alltid veta var du står.

Någon som gör det här med bravur är Karin på Stilbloggen. Henne upptäckte jag på Instagram och fascinerades över det stilistiska svarta - ja, hon bär bara svart! Snacka om att ha kondenserat sitt stiluttryck. Dessutom är hon, precis som du och jag, intresserad av hållbart mode. I sin blogg skriver hon om att man ska älska letandet, använda "en in-en ut", inte nöja sig med medelmåttiga kläder och skaffa sig dyrare shoppingvanor. Jag skriver under på ALLT! In och kika för mer inspiration.

...och du! Det här med att vara sann mot sig själv är oftast inte så krångligt - det brukar kännas i hjärtat när man bara avsätter lite tid att leta efter svaret. Jag menar typ fem minuters intensivt tänkande där du skalar bort alla bortförklaringar och yttre omständigheter som motiverar till köp. Tänk: Är det här verkligen jag? Behöver jag verkligen? Älskar jag? Det räcker.

Välj inte mellan hållbarhet och lyx, ta båda!

Kärlek,
Amina

Gillar

Kommentarer

Viktorhognas,
bra inlägg 😊
nouw.com/viktorhognas
SustainableLuxury
SustainableLuxury,

Fler inlägg om hållbart mode: