Att tänka efter innan

Godmorgon! Även om det idag slaskar kan jag inte låta bli att drömma lite framåt, till våren. Butikerna fylls på med nyheter och det börjar klia lite i fingrarna. Eller i mina i alla fall - hur känns det i dina? Men innan vi går bananas och dyker in i det lila lavendelhav som är vårmodet... stanna upp en liten stund.

Att vara hållbar handlar mycket om det där att tänka efter innan. För att tänka efter efter fungerar oftast inte så bra (jag menar, hur många gånger har man inte sagt att man köper det här nu men kanske lämnar tillbaka sen - och sen kom aldrig det där sen, oavsett om man var nöjd med köpet eller inte).

Min kappa från Acne Studios var ett plagg som jag la ner mycket tankeverksamhet på innan jag äntligen slog till och köpte den. Ville så gärna ha en färgklick, och efter noga övervägande hade jag bestämt att ljust rosa var färgen. Jag gick sen länge och spanade på diverse rosa kappor innan jag hittade rätt.

...och det var inte bara tankeverksamhet, det var några månaders möda med att spara till den också, för billig var den inte! Men vet du? Jag betalar gärna för design, kvalitet och dubbelvikt tyg i ull/kashmir (två bra material!).

Det är hållbar lyx. Att spara, längta och så äntligen få köpa och verkligen känna skillnaden. Orka tänka och spara till det du verkligen vill ha i BRA KVALITET, jag LOVAR att du blir nöjd.

Välj inte mellan hållbarhet och lyx, ta båda!

Kärlek,
Amina

Gillar

Kommentarer

lovisaelin
lovisaelin,


Så bra och inspirerande blogg! Läser alla inlägg och kan säga att du verkligen påverkat mitt sätt att se på kläder och konsumtion! Men jag har två frågor: När började du med detta, liksom när började du tänka på det och anpassa din garderob efter hållbarhet och sådär? Och hur gick det till? Vad började du med, vad rekommenderar du att man börjar med att investera i?
Hoppas du får en jättefin dag, tack för en jättefin och inspirerande blogg! kramar

nouw.com/lovisaelin
SustainableLuxury
SustainableLuxury,
Hej! 😊 Men vad kul att du tycker det, det är inte så ofta jag fått såna fina och genuina kommentarer - även om (jag tror att) det är många som tycker att den är bra. Så det är väldigt tacksamt att få höra det. Det gör mig peppad på att fortsätta och göra det ännu bättre!
nouw.com/sustainableluxury
SustainableLuxury
SustainableLuxury,
Oj, råkade visst trycka iväg hihi. Men som svar på dina frågor: jag började tänka ordentligt på det för ungefär 1,5 år sedan. Jag insåg att jag shoppade alldeles för mycket men blev inte gladare för det. Så då började jag fundera 😊 Satsade på att spara och köpa det jag egentligen ville ha - och insåg att jag blev så nöjd! Dels för att jag hade lyckats spara själv, dels för att det var så mycket bättre grejer jag köpte. Kvaliteten är helt annorlunda. Det första jag köpte var en svart väska från Mulberry 😊 Vad du väljer att investera i är ju helt upp till dig. Tipset är väl ändå att börja med att kolla på vad du har, vad du vill sälja/ge bort och vad du vill ha kvar. Lyssna gärna på min podd "Sustainable Fashionistas" - där tar jag och Clara upp det här med hur man börjar 😊
nouw.com/sustainableluxury
lovisaelin
lovisaelin,

Tack så mycket för svaren! Ska tänka på det, och det är ett så bra tankesätt att tänka att det gynnar så mycket mer än att det bara är hållbart att shoppa mindre, man shoppar ju "av större värde" istället, vilket blir minst lika kul samtidigt som det är bättre! Får lyssna på er podd påväg till jobbet sen! Tack för svaren, du får ha en jättefin dag 😄

nouw.com/lovisaelin
poppy
poppy,
så himla kloka ord! behövde den här peppen nu när lönen har kommit, så att man inte bränner den direkt på en massa småskit. kram!
nouw.com/poppy
SustainableLuxury
SustainableLuxury,
Tack snälla för feedback och pepp! 😊 Vi ses i gruppen på Facebook? 😊 Puss och kram!
nouw.com/sustainableluxury

Fler inlägg om hållbart mode: